Publicacions i informacions de les OIG i Agències Europees
El Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC)
El Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) és l’organisme de les Nacions Unides per a avaluar la ciència relacionada amb el canvi climàtic.
L'Agència Europea de Medi Ambient (AEMA)
L’Agència Europea de Medi Ambient (AEMA) és una agència de la Unió Europea la labor de la qual consisteix a proporcionar informació sòlida i independent sobre el medi ambient.
Contaminació zero: Els objectius de 2030 són assolibles, però es necessiten mesures més enèrgiques
“Es pot fer. Cal fer-ho”: l’IPCC presenta el seu informe definitiu sobre el canvi climàtic
IPCC: Projeccions del Nivell del Mar.
La crisi energètica: problemes i oportunitats.
VI Informe de síntesi del IPCC – (2022)
La tardor de la civilització
Entrevista a Pep Canadell Científic cap del CSIRO.
Senyals de la AEMA 2021 – La naturalesa d’Europa
Senyals de la AEMA 2020 – Cap a una contaminació zero a Europa
Estratègia de la AEMA i Eionet per a 2021-2030
El medi ambient a Europa Estat i perspectives 2020 Resum executiu
Informe L’oceà i la criosfera en un clima canviant.
Informe El canvi climàtic i la terra
Senyals de la AEMA 2018 – L’Aigua és Vida
Informe Calfament global de 1,5 °C
Senyals de l’AEMA 2016 – Transport i Medi Ambient a Europa
Senyals de la l’AEMA 2015 – Viure en un Clima Canviant
L’AEMA – qui Som, què Fem, com Ho fem
El Medi Ambient a Europa: Estat i perspectives 2015 – Informe de síntesi
V Informe de síntesi del IPCC – (2014)
Senyals 2013 – Cada Vegada que Respirem
Els riscos i oportunitats del canvi climàtic en el seu context socioeconòmic
EEA Senyals 2012 – Crear el futur desitjat
Eionet Conecta
Senyals 2011 – La globalització, el Medi Ambient i Tu
El Medi Ambient a Europa: Estat i Perspectives 2010 – Síntesi
El Sistema d’Informació sobre la Biodiversitat per a Europa (BISE)
Senyals de l’AEMA 2010 – La Biodiversitat, el Canvi Climàtic i Tu
El Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC)
L’IPCC prepara informes d’avaluació integrals sobre l’estat del coneixement científic, tècnic i socioeconòmic sobre el canvi climàtic, els seus impactes i riscos futurs, i les opcions per a reduir la velocitat a la qual s’està produint el canvi climàtic. També produeix Informes Especials sobre temes acordats pels seus governs membres, així com Informes Metodològics que brinden lineaments per a l’elaboració d’inventaris de gasos d’efecte d’hivernacle.
L'Agència Europea de Medi Ambient (AEMA)
L’Agència té com a objectiu donar suport al desenvolupament sostenible i contribuir a aconseguir una millora significativa i quantificable del medi ambient europeu facilitant informació actualitzada, específica, pertinent i fidedigna als responsables de la política mediambiental i al públic en general.
El Reglament pel qual es crea la AEMA va ser adoptat per la Unió Europea en 1990. Va entrar en vigor a la fi de 1993, immediatament després que es decidira establir la seua seu a Copenhaguen, encara que fins a 1994 no es va començar a treballar a ple rendiment. El Reglament establia també la creació de la Xarxa europea d’informació i observació del medi ambient (Eionet).
El mandat de la AEMA inclou el següent:
Facilitar a la UE i als països membres la presa de decisions informades sobre la millora del medi ambient, integrant les consideracions mediambientals en les polítiques econòmiques, en nom de la sostenibilitat
Coordinar la Xarxa europea d’informació i observació del medi ambient (Eionet)
La AEMA compta ara amb 32 Estats membres i sis països col·laboradors. La Xarxa europea d’informació i observació del medi ambient (Eionet) és una xarxa d’associació entre la AEMA i els seus països membres i col·laboradors. L’Agència té la responsabilitat de desenvolupar aquesta xarxa i coordinar les seues activitats. Per a això, l’Agència treballa en estreta col·laboració amb els Punts Focals Nacionals (solen ser les agències nacionals de medi ambient o els ministeris de medi ambient), encarregats de coordinar les xarxes nacionals, que comprenen unes 350 institucions.
Entre els clients principals figuren les institucions de la Unió Europea — la Comissió Europea, el Parlament Europeu, el Consell— i els nostres països membres. A més d’aquest grup central d’actors de les polítiques europees, prestem també serveis a altres institucions comunitàries, com el Comité Econòmic i Social i el Comité de les Regions.
Altres usuaris destacats de la nostra informació són la comunitat empresarial, el món acadèmic, les organitzacions no governamentals i altres sectors de la societat civil. Fem el possible per a establir una comunicació bilateral amb els nostres clients, per a identificar correctament les seues necessitats d’informació i garantir que la informació proporcionada s’entén i s’utilitza.