Associacions L'ANIMA del Mareny de Barraquetes

Salvem les nostres platges amb solucions definitives

El 21/07/22, L’ANIMA del Mareny de Barraquetes junt a d’altres associacions de “Mediterranea” vam assistir a la jornada d’informació promoguda conjuntament pels alcaldes del Perelló i del Mareny de Barraquetes : “Salvem les nostres platges amb solucions definitives”.

En un primer lloc, destacar i felicitar, al catedràtic de Costes de l’Institut de Transport i Territori de la UPV José Serra Peris, al doctor i investigador de IMEDMAR i de la Universitat Catòlica Javier Torres Gavilà i la tècnica mediaoambiental Natividad Garcia per les seues ponències.

I, en segon lloc, també volem agrair la unió que han demostrat els senyors alcaldes del Mareny de Barraquetes i del Perelló perquè han prioritzat els interessos dels pobles i han deixat de banda les diferències ideològiques de cada partit, la qual cosa, desafortunadament, no sol ocórrer sovint.

En aquesta jornada informativa ha quedat pal·lés que la intervenció humana (construccions com ports, embassaments, destrucció de cordons dunars, construcció massificada a les zones costeres…) és la que ha provocat els terribles danys mediambientals a la platges. Això es materialitza en forma de regressió de les platges, desaparició d’espècies marines, etc. Aquesta situació empijorarà a mesura que augmentarà el nivell del mar en un futur pròxim pel canvi climàtic del qual tots i totes som culpables.

Segons els experts presents a la sala del Centre Cultural del Perelló, el projecte Arrecife BAR (esculls artificials multipropòsit a baixa profunditat) és una bona manera de regenerar l’arena de les platges. De fet, els esculls actuen com si foren una barrera de posidònia.

Des de L’ANIMA sóm conscients que hi ha altres alternatives als esculls artificials com és el cas de repoblar el mar amb posidònia, que és la barrera natural contra l’erosió de l’arena. Ens agradaria que s’obrira un debat per analitzar tots els projectes possibles.

Per concluir, és necessari començar ja a regenerar les platges, però sobretot, el més important és canviar sí o sí els nostres hàbits per a respectar degudament el medi ambient. Solament així aconseguirem frenar la degradació i regenerar les platges.

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en X.
Segueix-nos en FaceBook.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.