Associacions Associacions Ecologistes Veïnes Comissió Ciutat-Port

Manifestació 31/05/2024: No a l’ampliació del port de València !

L’ANIMA els informa que el divendres 31 maig 2024 a les 18.30 tindrà lloc des del passeig de l’Albereda una nova manifestació en contra de l’ampliació del port de València.

Fes-te-soci

Campanya ciutadana contra l'ampliació del Port de València

Els ports i les infraestructures associades tenen un greu impacte en les nostres vides. El transport marítim és una peça fonamental del nostre sistema econòmic. Els grans vaixells portacontenidors, carregats de tota classe de mercaderies (entre elles, productes perillosos i contaminants i, molt probablement també, moltes mercaderies il·legals), viatgen milers de quilòmetres per tot el món consumint grans quantitats dels pitjors combustibles fòssils que existeixen, abocant a l’atmosfera milions de tones de gasos d’efecte d’hivernacle cada any.

En arribar als ports, aquests vaixells no paren els seus motors, continuen emetent, a l’aire que totes respirem, els seus gasos nocius. Aquests, tenen un impacte greu en la salut de tota la ciutadania al qual, a més, hem d’afegir els produïts pels milers de camions que són necessaris per a transportar, dins i fora dels ports, els contenidors. Aquesta és la situació que patim a València i tota la seua àrea metropolitana. Milers de vaixells i camions que contaminen l’aire, produint nivells de contaminació que superen, i en molt, els nivells màxims que aconsella l’Organització Mundial de la Salut.

A més, els ports i els accessos viaris que els fan funcionar destrueixen i segmenten els ecosistemes on se situen. En terra, les carreteres plenes de camions fan desaparéixer l’horta, mentre que en la mar els dics bloquegen els corrents marins i els vaixells destrueixen la fauna i flora allà per on passen

Per la nostra salut i en defensa de nostres platges, l’Albufera i l’Horta: NO a l’ampliació del Port!

Campanya ciutadana contra l'ampliació del Port de València
Collabora en la lluita contra l'ampliació del port de València