Altres Associacions Associacions L'ANIMA del Mareny de Barraquetes Mediterrania

Les reivindicacions de l’ANIMA per a salvar la platja del Mareny de Barraquetes al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic

Ahir, dimecres 19 de juliol de 2023, amb l’objectiu de donar-se a conéixer, es va reunir per Madrid, en el Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, una delegació del grup d’Interés SOMMEDTERRANIA, inscrit oficialment en el Registre de Grups d’Interés de la Generalitat Valenciana (RÈGIA), amb el secretari d’Estat de Medi Ambient Hugo Morán i la directora general de Côtes Ana Oñoro.

Fes-te-soci

L’altre motiu, tan important o més que el primer, era aprofitar aquesta oportunitat per a transmetre en primera persona els informes reivindicatius que cadascuna de les nombroses associacions i col·lectius de ciutadans que integren SOMMEDITERRANEA havien resumit individualment per a salvar cadascuna de les platges que representen de l’erosió.

La delegació del Grup d’Interés SOMMEDITERRANIA al costat del Secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán.

Durant aquesta reunió de quasi tres hores, els tres representants de SOMMEDITERRANIA van discutir principalment des d’un punt de vista general els múltiples problemes que acceleren l’erosió de les nostres platges des de fa dècades.
Va ser al final d’aquesta entrevista que van entregar els informes individuals dels quals parlàvem anteriorment.

Malgrat la il·lusió d’aquesta primera trobada, les nombroses associacions i altres col·lectius ciutadans que formen aquest col·lectiu totalment apartidista que és SOMMEDITERRANIA, saben que encara queda molt camí per recórrer.
En qualsevol cas, L’ANIMA del Mareny de Barraquetes no va dubtar a assenyalar les vertaderes causes d’aquest desastre, i a demanar les intervencions necessàries per a detindre o acabar ràpidament amb la bèstia que ataca sense pietat el nostre litoral des de fa anys.

À Punt Mèdia - NTC : Eulàlia Sanjaume, catedràtica de geografia física de la Universitat de València y José Serra Peris catedràtic d'Universitat d'Enginyeria de Costes

.Com ho confirma en el vídeo de dalt la catedràtica de geografia física de la Universitat de València, Eulàlia Sanjaume, és clar que la nostra comunitat no escapa a la desastrosa intervenció antròpica provocada per l’activitat humana. Si ja costen d’entendre els greus errors del passat, és impensable però sobretot imperdonable cometre els mateixos errors hui.

Cal protegir nostra “terreta” de totes les males intencions de l’home. Ja n’hi ha prou d’enriquir els comptes bancaris d’algunes d’aquestes mans alienes i irrespectuoses del nostre entorn amb nous projectes tan insostenibles com inútils en les nostres terres.

A continuació l’informe complet de L’ ANIMA del Mareny de Barraquetes del qual es va entregar un curt resum el dia de la reunió a Madrid. Esperem que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, si no té millors solucions, prenga les nostres en compte per a regenerar la nostra platja i la resta de l’àmbit territorial del Mareny de Barraquetes.

Les reivindicacions de L'ANIMA

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en X.
Segueix-nos en FaceBook.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.