La prevenció i el control dels mosquits de manera sostenible

La mala qualitat de les aigües que irriguen els camps i la utilització de plaguicides per als seus cultius han afavorit entre altres factors a la disminució d’un ampli nombre de depredadors de mosquits entre els quals es troben oronetes, granotes i gripaus, aranyes, eriçons, ratpenats, sargantanes, peixos, ocells ….

Fes-te-soci

Aquest desastre i les temperatures cada vegada més altes provocades pel canvi climàtic han contribuït de manera exponencial a augmentar la població de mosquits al poble.

Un any més, es tractarà de reduir aquesta plaga insectes cada vegada més intensa, amb un tractament poc beneficiós per al medi ambient en un parc natural l’objectiu del qual és és evitar la deterioració dels ecosistemes que alberguen.

L’ANIMA convida a l’ajuntament informar els veïns de les bones practiques per al control dels mosquits que ofereix el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana i adoptar mesures com a Coria del Río, al sud de Sevilla, per a albergar depredadors de mosquits en diversos punts del terme municipal del Mareny de Barraquetes.

S’han de resoldre les causes dels problemes i no les conseqüències!

Hem de ser conscients que les oronetes i els ratpenats formen part del nostre patrimoni natural-cultural.
Per a conservar-los, és necessari evitar la destrucció dels els nius d’aquests dos insectívors fins i tot que estiguen buits bona part de l’any com és el cas amb els de les oronetes. Al contrari, cal multiplicar el numere d’aquests nius, ben particulars per a cadascuna d’aquestes dues espècies, en diversos punts del poble si volem que augmente el número d’aquests depredadors de mosquits.

També, per a les altres varietats d’ocells al poble, pensem que és necessari, solament a l’hivern quan el menjar natural és difícil de trobar, d’ajudar-les deixant fora aliments casolans per a picar. Penjats en un lloc protegit de la pluja i lluny de l’abast de depredadors, aquests aliments a base de greix vegetal i llavors de gira-sol, sense ser el seu menjar habitual, contribuiran sens dubte al fet que estiguen en bones condicions reproductores en la primavera.

Segons les ONG especialitzades en els ocells, és recomanable posar menjar als matins i les vesprades i des de L’ANIMA, pensem que es podria ser una tasca educativa per als alumnes del col·legi. Bastaria que de manera alternativa que els alumnes s’encarregaren de donar-los menjar durant els esbarjos.

Rates penades i mosquit tigre

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en Telegram.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.