Un transport urbà de qualitat, econòmic i ecològic

Com pot ser que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana promoguen aquesta alternativa com la més ecològica i no s’aplique correctament dins d’un parc natural per a protegir el medi ambient?

Fes-te-soci
Torna a trobar-te amb un servei ràpid, econòmic, segur i fins a tres vegades menys contaminant que els cotxes.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) presente en 2021 una campanya de publicitat que busca promoure la utilització del transport públic..
Es basa en la seguretat que ofereixen l’autobús, metre, tramvia, trens, taxis, etc.
També s’al·ludeix al fet que es tracta d’un servei que és l’alternativa més ecològica, ràpida i més barata enfront de l’ús d’un vehicle privat, així com la millor opció per a evitar el col·lapse de les ciutats i reduir els alts nivells de contaminació i soroll que es generen.

Actualment, els autocars HERCA proposen 2 viatges d’anada i tornada al dia a l’hivern i 7 diàries a l’estiu:
Mareny Blau – Mareny de Barraquetes – Càmping els Palmeres – Els Palmeres – El Perelló – El Perellonet – Encreuament del Palmar – Els Gavines – El Saler – València.

La línia 25 d’autobús EMT operativa tots els dies.del any ofereix 30 parades entre El Perelló i Valencia (Navarro Reverter):  
El Perelló – El Perellonet – “… “- Valencia (Navarro Reverter).

Quan els autocars Franjen proposen del 1/09 al 30/06 8 viatges d’anada i tornada al dia entre setmana i 4 anades i volta al dia els caps de setmana i els festius el trajecte següent:
El Perelló – les Palmeres – Mareny de Barraquetes – Sueca.

A més de doblegar diverses parades aquestes tres línies no aporten suficient autonomia al veïnat, no són eficaces ni ens permeten arribar a hora a la faena o a la universitat, per posar alguns exemples.

Opinem que no seria desficaciat unificar aquests tres trajectes i oferir una graella d’horaris més àmplia que l’actual tant a l’estiu com a l’ hivern, els caps de setmana i festius i capaç de cobrir la franja horària des que ix el primer tren o autobús cap a València i fins que en torne l’últim.
Proposem que l’ajuntament present un estudi per a planificar i finançar infraestructures i serveis de transport que oferirà en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència la Llei de Mobilitat Sostenible i oferir, perquè no, una línia d’autobusos com la que proposa per exemple L’ANIMA amb les següents parades en huit diferents ciutats  

Sueca (Estació d’autobusos) – Sueca (Renfe / Centre de Salut) – Sueca (Cementeri una anada i tornada matins i vesprades diàriament) – Cullera (Renfe) – Cullera (Aquopolis) – Cullera (Platja Dossel) – Mareny de Sant Lorenzo (Forn La Beata) – Mareny de Vilches (Platja) – Mareny BlauMareny de Barraquetes (Cooperativa) – Les Palmeres (Barraca) – El Perelló (EMT).

Beneficis per a tots:
– Disposar d’un transport interurbà tots els dies de l’any, caps de setmana i festius inclosos, de les 5.00 h fins a les 24.00 h a cada hora a les hores punta els dies laborals. 
– Poder anar i tornar a València pel Saler en bus o per Silla amb tren sense utilitzar un vehicle  individual.
– Tindre correspondències des de Cullera i Sueca cap a altres localitats com Gandia, Alzira, Favara, Sollana, etc.… sense utilitzar un vehicle personal,
– Evitar la compra de un vehicle.

Beneficis per a la gent del Mareny i dels pobles veïns:
– Ajudar a mantindre els nostres comerços i incitar-ne la creació de nous.
– necessitat de menys places d’estacionaments i més espai per a àrees d’oci i arbres,
– Reducció contaminació acústica i de gasos nocius, a més de major seguretat viària, ja que es reduiria el nombre de vehicles que  circulen pel poble.
– Estudiar en les universitats sense obligació de buscar un allotjament a València o a Gandia.
– Poder eixir al cinema, al teatre, al futbol, a les falles, parc d’atraccions aquàtiques de Cullera a l’estiu… sense utilitzar un vehicle personal.
– permetre als majors anar a totes parts o a llocs com a cementeri o al centre de salut de Sueca o a l’hospital de la Ribera sols o amb un acompanyador sense haver de dependre d’un familiar,

Beneficis per a la gent de fora:
– estudiar a València i allotjar-se en pisos buits a l’hivern del Mareny de Barraquetes i en els altres pobles i urbanitzacions del voltant,
– Vindre de fora gaudir de la nostra platja sense vehicle personal,
– Atraure els estiuejants del càmping del Mareny i de les Palmeres per a comprar productes del poble,
– Vindre treballar al poble amb transport públic i qui sap, amb el temps, acabar sent un veí més.

És necessari que s’adapten les rutes i que els horaris del transport public aporten la suficient autonomia per al bé del parc natural i per a oferir un millor servici al habitants i visitants de esta zona del Parc Natural de l’Albufera. 
Per a L’ANIMA, aquest esforç per part de les autoritats competents és fonamental per a rellançar el Mareny de Barraquetes.

La mobilitat europea futura no pot basar-se només en el cotxe elèctric

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en Telegram.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.