La creació d’un punt de venda de productes de proximitat

Dues opcions per a aprofitar l’existent (o almenys intentar-ho).

Fes-te-soci

El camp, principal activitat i font d’ingressos per a moltes famílies des dels orígens del poble, ha vist com a poc a poc el procés de globalització ha obligat a molts llauradors a abandonar la seua activitat i deixar de ser socis de la cooperativa agropecuària del Mareny de Barraquetes. Abans de quedar-nos sense agricultors i poder tornar a donar-li  vida  “al prado”, amb el permís dels socis, L’ANIMA proposa dues alternatives per a ajudar als agricultors i tindre un millor servei per a tots al poble.

Com a primera alternativa, la que més ens  agrada com a ecologistes, seria la de crear un punt de venda de productes de proximitat en el magatzem o en l’espai on es descarregava i es carregava el gènere. Els agricultors locals i altres comerciants, productors, artesans del poble i del nostre entorn podrien proposar de preferència productes de la seua pròpia collita o elaboració. Aquest mercat cobert de Km0, podria oferir tots els matins als veïns i a la gent de fora un espai on comprar i consumir productes d’alimentació de temporada i de qualitat tenint en compte el desenvolupament sostenible, la cura del medi ambient i el comerç just.

Per a promoure aquesta iniciativa i vist l’espai que ofereix aquest recinte proposem també que els socis crearen un aparcament ombrejat, una parada d’autobusos i fins a un xicotet parc amb arbres amb un punt d’aigua. A més de facilitar la compra dels productes de proximitat als passatgers dels autobusos, això els garantiria una millor protecció en baixar o pujar de l’autobús i podrien aprofitar l’ombra dels arbres asseguts, o prendre un refresc en el bar. Al poble li permetria acabar amb els problemes de circulació, de pol·lució i soroll que ocasiona cada parada dels autobusos HERCA en la plaça de la Miraculosa. Bastaria amb només implantar una rotonda a l’altura de l’entrada principal d’aquest lloc per a facilitar a tots els conductors entrar i eixir de l’aparcament o de la parada d’autobusos i obligar els conductors imprudents a reduir la seua velocitat i no acabar un dia dins del bar La barraqueta.

L’altra alternativa, molt menys atractiva com a ecologistes, seria la de vendre.
Mantindre la idea de la rotonda, crear un aparcament ombrejat, una parada d’autobusos i el xicotet parc amb arbres amb un punt d’aigua i proposar a les autoritats competents d’aprofitar les instal·lacions disponibles per a construir en lloc de l’antic magatzem i on es descarregava i carregava el gènere, un col·legi i un gimnàs eficients respectivament. El gimnàs podent servir tots els dies de sala multiús per als veïns del poble quan no fora utilitzat pels alumnes.

No es podria beneficiar del Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural (FEADER)?
El FEADER co-finança la millora de la competitivitat del sector agrícola, les mesures agro-mediambientals, l’augment de la qualitat de vida en les zones rurals i el foment de la diversificació de l’economia rural, així com la creació de capacitats a escala local.

Per què menjar de temporada?

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en Telegram.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.