La creació d’un parc d’habitatges de lloguer social i eficients

Si com ho assenyalàvem al principi de la pàgina web “Propostes a favor del Medi Ambient”, el desagradable que és recórrer el poble i trobar-se amb tots aqueixos camps, antany destinats al cultiu familiar, abandonats i plens d’herbes, què dir llavors, de la sensació de poble despoblat, que ens ofereixen tots aqueixos habitatges buits o en mal estat al punt d’esfondrar-se per a algunes.

El millor exemple d’aqueixa sensació d’abandó ho tenim res més entrar al poble quan arribem de Cullera. Amb la necessitat d’habitatges que necessita el Mareny de Barraquetes, només n’hi ha prou amb veure aqueixa finca per acabar des d’anys, per a comprendre que alguna cosa va malament en aquest poble.

Fes-te-soci

Aquest espectacle trist i desolador que porta anys arrossegant el Mareny de Barraquetes no ha fet més que empitjorar sota la influència de la globalització i la pressió que exerceixen les grans ciutats sobre el món rural. Amb el pas del temps el poble a encadenat la desaparició d’alguns dels seus serveis (oficines bancàries, oficines de correus, …) amb la de diversos dels seus comerços (botigues, restaurants, …). A aquesta deixadesa que pateixen els xicotets pobles rurals, com la dels seus llauradors, per part dels governs successius d’aquest país, només faltava ara, que una gestió del parc natural de l’albufera asfixiant, desmesurada i asta en molts casos incomprensible acabe d’afonar al poble en un laberint administratiu que no és el que necessita precisament en aquests moments el Mareny de Barraquetes.

És primordial, per molt difícil que ho semble, eixir al més prompte possible d’aquesta espiral negativa sinó volem veure el poble convertit en una espècie de barri dormitori o zona peri-urbana on passar el cap de setmana, vindre a refugiar-se únicament en cas d’una nova pandèmia o albergar al moviment okupa. Intentar resoldre aquest problema immobiliari pot ser tan clau, que aconseguir el transport urbà de qualitat, ajudar als agricultors amb el punt de venda km0 o que la creació d’una alternativa d’energia neta com unes altres més propostes, sempre lligades al medi ambient, que des de L’ANIMA plantegem per a despertar el poble d’aquesta letargia.

Per a això, proposem la creació d’un parc d’habitatges eficients de lloguer social.
Per consegüent cal primer, adquirir-les o trobar un acord a llarg termini amb els propietaris en cas de no poder suportar la compra d’aquests habitatges buits o en mal estat. Després rehabilitar-les i transformar-les en habitatges públics ecològics eficients a traves dels fons “Next Generation EU”. A més de posar de seguida en valor el nostre poble aquesta solució suposaria un fre important a la despoblació perquè oferiria als nostres joves o a famílies necessitades, o als emprenedors, un domicili o un un local comercial amb un lloguer molt assequible i de molt baix consum.

Hem d’aprofitar tots els programes d’ajuda del govern en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social com el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència sinó volem acabar sent part del 80% dels municipis de 14 províncies del nostre país en risc d’extingir-se.

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en Telegram.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.