La creació d’horts urbans i d’una escola d’agricultura

Si com ho hem dit abans és trist veure com ha acabat la cooperativa agrícola del Mareny,  encara ho és veure els camps que ens envolten recoberts de males herbes.

Fes-te-soci

És difícil acceptar que els bancs deixen aquests camps que eren l’orgull de tantes generacions d’agricultors d’aquest poble alberguen ara plagues, malalties i danyen tan fortament la imatge del poble.

Creació d’horts urbans.
Per a acabar amb la sensació de deixadesa i el risc d’incendi que procuren els camps abandonats, L’ANIMA proposa que es promoga la creació d’horts urbans per a tornar a donar a aquesta terra el que es mereix. Per tal de mantindre’ls nets es podria dividir en xicotetes parcel·les barrades i proporcionar un espai per a l’agricultura ecològica a gent interessada per cultivar les seues pròpies fruites i verdures.

Això també podria oferir l’oportunitat als agricultors pensionistes de compartir la seua saviesa i experiència en el correu de la terra i formar a través de cursets remunerats les persones que ho desitjaren. A llarg termini, fins i tot, es podria crear una escola d’agricultura al poble.

Els Horts Urbans a més d’aportar un alt valor ambiental al poble podrien tindre una funció educativa molt important per als xiquetes.
Ensenyar-los l’agricultura ecològica però sobretot que nostres més majors els donaren a conéixer el món agrari, que molts de nosaltres portem fins i tot en la nostra sang, crearia un moment excepcional de convivència entre generacions.

El transport del fem.
Ens sembla normal que els agricultors per a preparar els camps per a les collites tinguen la necessitat de tirar fem les dates autoritzades. El que no és normal és que els tractors que transporten i reparteixen aquest abonament orgànic no tinguen més cura i embruten sense cap impunitat els carrers del poble.
Proposem que es demane a les empreses que s’asseguren que els seus vehicles no perden mercaderia quan circulen pel poble i que aquestes avisen amb anticipació l’ajuntament del dia, de l’hora i del lloc de la descàrrega perquè els serveis de la neteja del poble s’asseguren gràcies al vehicle granera de mantindre nets els carrers per a evitar així olors desagradables durant diversos dies. Si és necessari, que aquest servei extra de neteja el paguen les empreses.

Per què menjar de temporada?

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en Telegram.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.