La creació d’espais verds i d’un gran parc urbà per als vianants

Per a L’ANIMA el que més necessita el poble en un futur pròxim per a resguardar-se de les altes temperatures que aniran “ in crescendo” segons els experts any rere any, són espais amb molta ombra i molta frescor. L’única manera d’obtindré de manera sostenible i natural aquests espais és multiplicant els arbres d’ombra i els punts d’aigua clorada per tot el poble.

Fes-te-soci

Conscients que això costarà diners i temps per a aconseguir l’ombra esperada, és necessari triar intel·ligentment la varietat i no equivocar-se en el lloc on plantar-los. És per aquest motiu que els solar que s’han habilitat per aparcament al poble i a la platja que a primera vista ens semblen els llocs més adequats on plantar-ne una quantitat important. Sabem que és una idea arriscada perquè aquests espais no pertanyen al poble i en cas de vendre’s ens quedaríem novament sense ombra durant anys i sense la inversió.

Des de L’ANIMA proposem que es compre un o dos d’aquests solars o un camp o un terreny bastant gran per a plantar tot tipus d’arbres o fins i tot un taronjerar i crear el gran parc que necessitem tots els veïns. A més de donar l’ombra i la frescor tan desitjada gràcies als arbres i algun punt d’aigua, aquest espai verd polifuncional hauria d’oferir una o diverses àrees de joc per als mes xicotets i taules per berenar, graelles per fer torrades, taules ping-pong, zona patins i bicis.

Si per sort aquest terreny es trobarà a dins o molt a pròxim del poble es podrien també organitzar tots els esdeveniments del poble. Això últim evitaria els problemes de circulació i el soroll que ocasiona cada vegada que s’organitzen les festes del poble, la fira gastronòmica o tot un altre tipus d’esdeveniment. De segur que hi ha ajudes europees relacionades amb les accions per revertir el canvi climàtic.

Per a informació:

Mentre no s’aconseguisquen aquests terrenys tan importants per a millorar el medi ambient i per al bé estar dels veïns, a principi de març 2024 ens vam reunir amb el senyor alcalde a l’Ajuntament per proposar-li la creació de zones verdes.

Aquestes són les nostres propostes:

 • 1) Als afores del poble
  La plantació d’arbres i col·locació bancs i punts d’aigua en els dos passejos per als vianants que van del poble als càmping del Mareny i el de les Palmeres

  El consistori està d’acord amb aquesta proposta, però ha de demanar autoritzacions a la Diputació i als propietaris de les parcel·les del costat dels passejos.

 • 2) A la platja del Rei
  La creació d’ una zona verda al carrer de la Mar entre el passeig marítim i el carrer del cap del l’Albir amb arbres, bancs i punts d’aigua mitjançant l’eliminació d’aparcaments, tot deixant una zona reservada p l’accés a la platja de vehicles d’emergència, neteja i persones amb mobilitat reduïda.

  El consistori no ens ha donat cap resposta, tot i que tem que la proposta no agrade als estiuejants.

 • 3) Al poble
  D’una banda, proposem la supressió del segment d’aparcament reservat entre el carrer sant Joan i la reixa exterior de l’entrada de l’Ajuntament i la creació d’una vorera amb bancs i un punt d’aigua per a aprofitar l’ombra dels avets

  El consistori no ha fet cap comentari sobre aquesta proposta.

  D’una altra banda, la reducció de la calçada del carrer de l’església entre la plaça de la Miraculosa i el carrer de la Mar amb l’objectiu d’ampliar la vorera del costat de l’església i crear un espai verd i per als vianants amb arbres, bancs i punts d’aigua.
  El consistori no ha fet cap comentari sobre aquesta proposta, tot i que tem que no agrade al veïnat.

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en Telegram.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.