Disposar de diversos espais de refugi climàtic davant les altes temperatures

A l’espera d’un parc urbà i de mes espais verds repartits pel poble i els seus voltants i afí de garantir la salut i la cura dels col·lectius més vulnerables el poble hauria de disposar de diversos espais de refugi climàtics interiors com a exteriors.

Fes-te-soci

Aquests espais haurien d’oferir un confort tèrmic durant els períodes d’altes temperatures, bé perquè estan climatitzats si es troben a l’interior d’un local o per oferir una mica d’ombra i d’aigua potable a l’exterior. Bastaria després amb poder asseure’s confortablement per a oferir unes bones condicions a les persones que necessiten protegir-se del sol i de la calor.

Amb la instal·lació d’uns pocs bancs sota els arbres i a la terrassa de l’entrada del parc de l’ajuntament podria començar per ser el primer d’aquests refugis exteriors perquè l’ombra i la frescor que ofereixen els pins fins que es pose el sol fan d’aquest lloc el millor punt del poble per a evitar un colp de calor. Assegurant-se que estiga net tots els dies, i amb un parell o dos d’arbres autòctons més, el pipican carrer de la mar podria servir també de refugi exterior.

El local dels jubilats, una de les sales de classe a les escoles i també l’església, o almenys un d’aquests locals amb una font d’aigua fresca podrien, servir de refugi d’interior molt bé tot l’estiu.

Segur que en cas de necessitar mes espais de refugi aquest estiu, l’ajuntament és capaç d’oferir aquest servei.

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.