Alternatives d’energia ciutadana contra el canvi climàtic

A més de poder, convertir-se en un municipi més resilient i no ser tan dependents en un futur de les grans companyies energètiques, la transició energètica és clau per a reduir les emissions i evitar augments de temperatura superiors a 1,5 °C.

Fes-te-soci

En els habitatges.
A través de la possible creació d’una cooperativa energia renovable, com existeix ja en altres ciutats, el Mareny de barraquetes podria generar ocupacions per a gestionar, instal·lar i mantindre les renovables en les teulades dels habitatges i immobles comuns (escoles, ajuntament, …) i al carrer. A més de participar en la transició ecològica i impulsar l’economia local, aquesta cooperativa permetria, ser independents energèticament i poder d’aquesta manera abaratir el preu de la llum.

Mobilitat sostenible.
Per a començar, uns quants panells fotovoltaics en la teulada de l’ajuntament podria oferir en lloc de l’estacionament reservat, diversos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Més endavant, amb més panells solars o amb una altra mena d’energia neta es podria proporcionar més punts de recàrrega per a desplegar un parc de de vehicles renovables en complement del transport urbà precitat precedentment. Unes quantes bicicletes, motocicletes, tricicles i cotxes en i sense carnet repartits en diversos punts estratègics del municipi i dels voltants i gràcies a un sistema de reserva per internet permetrien:
– Atraure els turistes de Kaleidoscop, càmping del Mareny, Motilla, càmping dels Palmeres i en Bega de Mar per a comprar productes dels nostres comerços.
– Permetre als veïns de passejar-se o anar a la platja.
– Organitzar excursions escolars pels voltants del poble i albufera.

Alternatives energètiques de GreenPeace a l'actual oligopoli
L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en Telegram.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.