La creació d’un gran parc urbà

Per a L’ANIMA el que més necessita el poble en un futur pròxim per a resguardar-se de les altes temperatures que aniran “ in crescendo” segons els experts any rere any, són espais amb molta ombra i molta frescor. L’única manera d’obtindré de manera sostenible i natural aquests espais és multiplicant els arbres d’ombra i els punts d’aigua clorada per tot el poble.

Fes-te-soci

Conscients que això costarà diners i temps per a aconseguir l’ombra esperada, és necessari triar intel·ligentment la varietat i no equivocar-se en el lloc on plantar-los. És per aquest motiu que els solar que s’han habilitat per aparcament al poble i a la platja que a primera vista ens semblen els llocs més adequats on plantar-ne una quantitat important. Sabem que és una idea arriscada perquè aquests espais no pertanyen al poble i en cas de vendre’s ens quedaríem novament sense ombra durant anys i sense la inversió.

Des de L’ANIMA proposem al futur ajuntament que compre un o dos d’aquests solars o un camp o un terreny bastant gran molt pròxim del poble per a crear el gran parc que necessitem tots els veïns. A més de donar l’ombra i la frescor tan desitjada gràcies als arbres i algun punt d’aigua, aquest espai hauria d’oferir una o diverses àrees de joc per als mes xicotets i la possibilitat d’organitzar tots els esdeveniments del poble. Això últim evitaria els problemes de circulació i el soroll que ocasiona cada vegada que s’organitzen les festes del poble, la fira gastronòmica o tot un altre tipus d’esdeveniment. De segur que hi ha ajudes europees relacionades amb les accions per revertir el canvi climàtic.

Mentrestant, pesem que s’hauria de facilitar més l’accés al parc de l’ajuntament. La instal·lació d’uns pocs bancs sota els arbres i a la terrassa de l’entrada permetria als veïns gaudir de l’ombra i la frescor que ofereixen els pins fins que es pose el sol.

A L’ANIMA, ens sembla molt bé que l’ajuntament, si els veïns del carrer de L’Alter ho necessiten, aporte les millores necessàries en aquell carrer. si es mantenen tots els arbres i que no s’escampe ciment pertot arreu.

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Actes i Accions de l’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en Telegram.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.