Propostes a favor del Medi Ambient

El paper de tota associació consisteix a traure a la llum els problemes públics a través d’actes, accions o demandes.

Com a ecologistes, L‘Associació Natura i Medi Ambient (L’ANIMA) del Mareny de Barraquetes té l’objectiu de vetllar per la conservació i regeneració dels recursos naturals, la preservació de la vida silvestre i la mobilització per a reduir la contaminació i millorar la vida urbana.

Fes-te-soci

El Mareny de Barraquetes va escapar a la urbanització massiva que pateixen des de fa molts anys els pobles costaners i va poder conservar la seua ànima rural amb el cultius dels camps. Malauradament ara la gran majoria d’horts estan abandonats i els llaurador no podem viure del camp, la qual cosa ha derivat en paisatge abandonat i degradat. No és agradable passejar pel votants del mareny, tret de la part que envolta els arrossar.

Per a L’ANIMA viure en harmonia amb la naturalesa no va en contra de la creació de noves infraestructures o a la millora de les existent cap a un model energètic més sostenible.

Secundarem sempre que siguen necessàries, milloren en el dia a dia i que respecten el medi ambient: creacions com les d’un nou col·legi o de nous carrers i la instal·lació en les teulades d’energies renovables, l’aïllament o insonorització tèrmiques i/o acústica …, que aporten un a major sostenibilitat a cada habitatge.

MOISÉS DOMÍNGUEZ - 17·09·20 | 21:06 - LEVANTE-EMV

En ple Parc Natural de l’Albufera com ho publicava el diari Llevant, la rotonda d’entrada al Palmar es va concebre com una obra necessària per a pacificar un punt especialment perillós de la carretera CV-500. Entrar o eixir de l’illa amb un «stop» era jugar-li-la, especialment en moments de trànsit dens.
Que dir doncs de la necessitat per al Mareny de Barraquetes on a tota hora els veïns li la juguen amb la CV-500.
Si l’a rotonda d’entrada al Palmar, ara, estableix prioritats i obliga a reduir les velocitats el Mareny de Barraquetes mereix també que protegisquen els seus veïns amb nous carrers i rotondes i deixen construir les infraestructures com el col·legi que tant necessita el poble per a prosperar.

L’ANIMA, aprofitant que enguany hi ha eleccions municipals per a presentar una selecció de propostes relacionades a favor de la millora del medi ambient. Per descomptat, no tenim la intenció de jutjar o donar cap lliçó a ningú, simplement presentem a tots els candidats les nostres idees, sense, òbviament, obligar a secundar-les i d’aplicar-les.

Com a moviment social, L’ANIMA pretén únicament conscienciar, informar i ajudar a reflexionar als veïns abans de posar la papereta en l’urna sobre la problemàtica ambiental del poble.

Sense conèixer quines propostes tenen o no previstes els candidats a aquestes futures eleccions per a prendre mesures a favor del medi ambient en el nostre àmbit territorial, des de L’ANIMA proposem un ventall d’idees. Algunes són fàcils de portar a terme i d’altres més ambicioses, aquestes últimes algunes segurament superen els límits de les competències administratives i econòmiques de l’ajuntament del Mareny de Barraquetes i s’hauran de defensar davant de les administracions competents.

Tant de bo que coincidírem amb els candidats en moltes d’elles o que foren millors les seues que les nostres perquè al final per a L’ANIMA i per al poble poc importa saber qui ha tingut abans o després les millors idees, si no que s’apliquen.

Les propostes de L’ANIMA a favor del medi ambient

No hi ha cap dia sense que, per la televisió, la ràdio, els periòdics o també en les pantalles dels nostres telèfons mòbils ens anuncien alguna mala notícia causada pel famós canvi climàtic que hem provocat. No hi ha cap dubte, el canvi climàtic és un gran problema i el poble ha de preparar-se a afrontar les primeres conseqüències. Proposem:

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Actes i Accions de l’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en Telegram.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.