La creació d’un gran parc urbà

Per a L’ANIMA el que més necessita el poble en un futur pròxim per a resguardar-se de les altes temperatures que aniran “ in crescendo” segons els experts any rere any, són espais amb molta ombra i molta frescor. L’única manera d’obtindré de manera sostenible i natural aquests espais és multiplicant els arbres d’ombra i els punts d’aigua clorada per tot el poble.

Fes-te-soci

Conscients que això costarà diners i temps per a aconseguir l’ombra esperada, és necessari triar intel·ligentment la varietat i no equivocar-se en el lloc on plantar-los. És per aquest motiu que els solar que s’han habilitat per aparcament al poble i a la platja que a primera vista ens semblen els llocs més adequats on plantar-ne una quantitat important. Sabem que és una idea arriscada perquè aquests espais no pertanyen al poble i en cas de vendre’s ens quedaríem novament sense ombra durant anys i sense la inversió.

Des de L’ANIMA proposem al futur ajuntament que compre un o dos d’aquests solars o un camp o un terreny bastant gran molt pròxim del poble per a crear el gran parc que necessitem tots els veïns. A més de donar l’ombra i la frescor tan desitjada gràcies als arbres i algun punt d’aigua, aquest espai hauria d’oferir una o diverses àrees de joc per als mes xicotets i la possibilitat d’organitzar tots els esdeveniments del poble. Això últim evitaria els problemes de circulació i el soroll que ocasiona cada vegada que s’organitzen les festes del poble, la fira gastronòmica o tot un altre tipus d’esdeveniment. De segur que hi ha ajudes europees relacionades amb les accions per revertir el canvi climàtic.

A L’ANIMA, ens sembla molt bé que l’ajuntament, si els veïns del carrer de L’Alter ho necessiten, aporte les millores necessàries en aquell carrer. si es mantenen tots els arbres i que no s’escampe ciment pertot arreu.

Cap a un estiu a la primavera

L‘Associació Natura i Medi Ambient del Mareny de Barraquetes
Els Actes i Accions de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes
Estatuts de L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Qui som ?
Sol·licitud d’Inscripció a L’ANIMA del Mareny de Barraquetes.
Segueix-nos en Telegram.

Sempre a l’escolta, no dubteu a contactar-nos a través del nostre correu electrònic :
 contacte@l-anima-del-mareny-de-barraquetes.eu.